OverNite Software Europe | Blog

E-learning voordelen EduBuilder en Employability Manager

In een vorig artikel zijn een aantal voordelen van e-learning besproken. In dit artikel gaan worden deze voordelen nog eens belicht aan de hand van onze eigen e-learing applicaties: de EduBuilder en Employability Manager.

Beide zijn verschillende soorten e-learing tools: de EduBuilder is een authoring tool die u de mogelijkheid geeft om zelf e-learning cursussen te ontwikkelen. De Employability Manager is een learning management system waarbij u opleidingen en competenties van medewerkers kunt bijhouden, inplannen en de inzetbaarheid kunt bepalen.


Kostenbesparing: Employability Manager en EduBuilder


Met behulp van de EduBuilder kunt u zelfstandig e-learning materiaal maken. Interactieve cursussen met foto- en videomateriaal, verschillende vraagtypes en op het einde van een cursus kunt u een eindtoets instellen en kan een medewerker ook een mooi certificaat krijgen. Als u de cursus eenmaal gemaakt heeft (of aangeschaft) dan heeft u daarna enkel de kosten voor het gebruik van de EduBuilder. Bij traditionele cursussen moet u iedere keer opnieuw de volledige prijs bepalen voor iedere cursist.
U bespaart zo op de hoge kosten die vaak komen kijken bij externe opleidingen en cursussen.

Tijdsbesparing: Employability Manager en EduBuilder


Met de EduBuilder maakt u het heel eenvoudig voor medewerkers om zelfstandig e-learning modules te volgen. Ze kunnen zelf inloggen of via een url de cursus openen. Gebruikt u ook de employability manager, dan loggen medewerkers daar in en kunnen via hun persoonlijke planbord de cursus openen. Zijn ze klaar met de cursus wordt deze automatisch geregistreerd.
Doordat de cursussen online staan is mogelijk om deze van iedere locatie te openen (met een inlog). Deze zelfstandigheid zorgt voor een enorme tijdsbesparing van gemiste werkuren en zorgt ervoor dat medewerkers veel flexibeler zijn in het voltooien van opleidingen.

Aanpassen van modules: Employability Manager en EduBuilder


Wijzigingen aanbrengen aan uw e-learning materiaal is net zo makkelijk in de EduBuilder als is Word. Het grote voordeel is dat uw wijzigingen direct zichtbaar zijn voor iedereen die de module volgt. Daarnast kunt u alle cursussen ook weergeven in uw eigen huisstijl.
Maakt u ook gebruik van de Employability Manager? Dan zien medewerkers die de gewijzigde module direct in hun planbord met daarbij de melding "Wijziging". Zo zien ze direct dat er iets verandert is.

Minder administratie: Employability Manager en EduBuilder


Zowel de Employability Manager als de EduBuilder kunnen helpen bij de administratie van opleidingen.

De Employability Manager, als training management systeem, kan de gehele administratie van het opleidingstraject overnemen. Eenmaal een cursus inplannen voor een medewerker en vanaf dat moment gaat de registratie en herplanning helemaal vanzelf. Ook kan er bij klassikale opleidingen voor gekozen worden om medewerkers zichzelf in te plannen.

Ook de EduBuilder kan ondersteuning bieden bij de administratie van een cursus. Hierbij is het mogelijk om bij te houden wie een cursus gedaan heeft, hoe vaak en of de persoon geslaagd is voor de toets. Hierdoor heeft u per cursus een duidelijk overzicht van de resultaten per cursus.

Beide tools werken ook samen, waardoor het resultaat van een cursus in de EduBuilder geregistreerd kan worden in de Employability Manager.

Beter/Sneller leren:Employability Manager en EduBuilder


Door e-learning materiaal te maken in de EduBuilder is het mogelijk om cursussen en instructies interactief te maken en gebruik te maken van de voordelen die e-learning biedt. Aan de hand van testvragen en feedback mogelijkheden leren medewerkers sneller en beter.

De eindtoetsen die u kunt koppelen aan een cursus geven u de mogelijkheid om de kennis van medewerkers te toetsen en daar waar nodig bij te spijkeren. De verschillende vraagtypen zorgen ervoor dat u een afwisselende toets kunt maken.

Wilt u meer weten over onze e-learning applicaties? Kijk dan op de website van de EduBuilder en Employability Manager

OverNite Software Europe gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze website te kunnen analyseren en het gebruik van onze applicaties makkelijker te maken. Lees meer